VDH - Vraťme Děti do HRY Logo

Vláčková restaurace

Září 2022

Modely vláčků nadchnou malé i velké

Pexeso Trio Speciál Pražská zvířata

Moji chlapíci jsou hraví a mají rádi vlaky. Rádi je pozorují v klasické velikosti na nádraží, rádi jimi jezdí a dvakrát jsme byli i ve Výtopně v Jaroměři, takže nepřekvapí,  že když jim chci dopřát extra odměnu, zajdeme do vláčkové restaurace. Vzhledem k vyšší ceně a předchozím dvou covidovým rokům tam nechodíme příliš často. Poprvé jsme tam byli na narozeniny před třemi roky a kluci na ní tak pěkně vzpomínají, že jsme ji měli v plánu zas navštívit. O prázdninách jsem je s jejich nadšeným souhlasem zaměstnala skládáním krabiček při zakázce Pexesa tria speciál s pražskými zvířaty (v případě zájmu napište, ještě mi pár krabiček zbylo). Opravdu jsme si mákli a když jsem je za odměnu chtěla pozvat na něco dobrého, volba vláčkové restaurace jednoznačně vyhrála.

Při dělání rezervace mě kluci upozorňovali, že chtějí do části s novými vlaky. Posledně jsme byli v části, kde jezdily historické lokomotivy, a tak chtěli poznat i druhou část.  Od doby naší návštěvy se restaurace významně vylepšila. Teď jezdí všechny vlaky všude a navíc, oproti předchozí návštěvě, vozí i jídlo, takže u stolu jsou častěji. Změnili kvůli tomu i menu – posledně jsme měli pizzy a ty by se ani vlakem vozit nedaly. Od té doby, co kluci poznali dobré burgry rádi pizzu oželeli, zvlášť, když jim jídlo přiveze vláček :-).

Pohled na "depo", kde se vagónky plní nápoji

Rezervace je určitě nutná. Jak je restaurace na Václaváku, tak tam bývá plno a čekání na volný stůl by vám mohlo zážitek trochu znepříjemnit. Rezervaci doporučuji udělat včas a raději po telefonu, abyste se mohli lépe domluvit, který stůl by vám více vyhovoval. Malé stoly pro dva jsou dělané tak, že jsou přisazené ke kolejím. Vláček tedy projíždí ze strany okolo vás. Tam bych doporučovala být spíše na začátku trasy, protože vlak okolo vás pojede častěji.

My měli velký stůl pro šest. Většina velkých stolů (ale netuším, zda všechny, tak si to raději ověřte) mají uprostřed koleje a vlak tak zajíždí přímo na stůl, což byl pro kluky fantastický zážitek. A nejen pro ně. Z vláčků se radovali všichni. Jeden asi třicetiletý chlapík si sem zaskočil i jen na pivko,  u protějšího stolu vláček nadšeně vítala slavící omladina a dokonce i pubertální dívce u vedlejšího stolu mašinka vykouzlila milý úsměv na rtech.

U velkých stolů jezdí vlaky také podél stolů, ale v tunelu, a tak tady je možná lepší být u konce, kde vlak z tunelu vyjede a jede na most. Měli jsme štěstí, že jsme dostali stůl číslo 8, který byl výjezdu z tunelu nejblíže, a tak se kluci mohli těšit z každého vlaku, nejen z toho našeho. Odnášení nádobí zajišťují buď servírky, a nebo je lze poprosit, aby poslaly na stůl vláček v prázdnými vagonky. Za naši návštěvu měli tak měli na stole vlak asi šestkrát.

Cenově nás dvě hodiny v restauraci vyšly na útratě okolo 1 800 Kč. Každý jsme měli jedno jídlo (burger s hranolky a tatarkou stojí něco přes 300 Kč) a celkem 6x nealko pití. Na stránkách jsou různé druhy voucherů – zvlášť pokud máte menší děti (a ne jak ti naši dva žrouti, kteří spořádají dospělou porci), tak by se to mohlo vyplatit.

Jídlo bylo fajn, obsluha příjemná a kluci mega nadšení, takže až zas bude nějaká významnější příležitost, tak sem asi zajdeme. Po jídle jsme si ještě dopřáli procházecí klasiku Václavák, Staromák a přilehlé uličky, a tak večer neměl chybu.

Pokud taky máte rádi starou Prahu a chcete si ji užít tak, aby to i děti bavilo, i když jste "jen" na procházce, vyzkoušejte hru Po stopách pražských pověstí a strašidel. Provede vás netradičně tradičními místy a mám na ní výborné ohlasy od rodičů puberťáků i malých dětí a cena vás určitě příjemně překvapí. Ale na to jste tu u mě snad zvyklí :-)

Líbilo se vám? Sdílejte stránky myšáka Bédy :-)

Líbí se vám článek? Sdílejte stránku na Facebooku. Díky!

Líbí se vám projekt Vraťme děti do HRY?  Dejte Like jeho Facebookové stránce a vraťme děti do hry spolu!