VDH - Vraťme Děti do HRY Logo

Rychlý halloweenský kostým pro teenagera

Říjen 2020

Za tenhle kostým se rozhodně ani odrostleší děti stydět nebudou

Cena:

Odkaz: 

Loni jsem měla hromadu práce s přípravou halloweenské party, a tak jsem potřebovala kostým vyřešit co nejefektivněji, ale zároveň, abychom si jako “pořadatelé” neutrhli ostudu. 

A protože jsem potřebovala hlavně kostým pro staršího syna, tak to mohl být trošku odvaz. Ve skoro 10 letech nemohl být za čaroděje nebo podobné roztomilosti, co jsme zkoušeli v minulých letech, ale muselo to být něco, v čem se před kluky ze třídy nebude stydět. 

Vzpomněla jsem si, že jsme v rámci vyklízení dětských hraček narazili na sekeru od hasičského setu a nápad byl tu. Pomocí stříbrné pásky jsem přidělala sekeru na pevnější drátek. Drátek je třeba vytvarovat podle hlavy a zahnout konce, aby netlačily. Ideální je použít klasickou čelenku v barvě, která co nejvíc splyne s vlasy.

Stříbrnou pásku na sekeře jsem ještě trochu nabarvila červenou akrylovou barvou a nechala zaschnout. Máme doma bláznivou paruku, tak jsme jí použily místo čepice, protože akce byla venkovní, ale čelenka by se dala zamaskovat i v normálně dlouhých klučičích vlasech. 

Pokud nemáte plastovou sekeru, dá se poměrně snadno vyrobit z kartonu. Nebo můžete použít rukojeť od starého nože či nůžek.

Pak už stačilo červenou barvou na obličej (nebo rtěnkou) namalovat od místa zaseknuté sekery stékající potůčky krve a maska byla hotová a sklidila velký úspěch.  

Pokud máte dětí více, dalšími kostýmy se můžete inspirovat v článku z minulých let Halloweenské kostýmy za 15 minut, pokud jste v časové tísni.

A nebo jestli máte čas a náladu si s kostýmem trošku vyhrát, zkuste třeba techniku paper mache, kterou jsem vyzkoušela při výrobě kostýmu čaroděje Viga

Program na halloweenskou párty snadno vyřešíte s noční bojovkou Případ ztracených muffinů,  Strašidláckou oslavou a nebo horkou novinkou Bingo bojovka se strašidly

Pro ještě větší efekt a dotvoření atmosféry se můžete inspirovat strašidelnými koktejly, ke kterým si můžete stáhnout i etikety na lahve a vývěsku strašidelného baru.

 

Zkrátka strašení ZDAR :)

Líbilo se vám? Sdílejte stránky myšáka Bédy :-)

Líbí se vám článek? Sdílejte stránku na Facebooku. Díky!

Líbí se vám projekt Vraťme děti do HRY?  Dejte Like jeho Facebookové stránce a vraťme děti do hry spolu!