VDH - Vraťme Děti do HRY Logo

Halloweenská oslava se strašidelnými koktejly

Říjen 2019

Halloweenské koktejly a občerstvení pro parádní strašidláckou oslavu

Cena:

Odkaz: 

Loni a předloni jsem se snažila vám dát nějaké tipy na kostýmy. Letos to vezmu z jiného konce a podělím se o tipy na to, jak dětem udělat halloweenskou oslavu zas o kousek zábavnější.

Program můžete použít třeba ze strašidlácké oslavy – tam je 14 her, díky kterým si děti oslavu parádně užijí a vy máte o program postaráno. Nebo pokud vše chcete pojmout strašidelněji, zkuste připravenou noční bojovku Případ ztracených muffinů.

Občerstvení vyřešte sladkými sušenkami nebo perníčky, které vykouzlíte  vykrajovátkem netopýra nebo ducha. Jako jednoduchý slaný mls poslouží párečkové mumie. Stačí párku naříznout nohy a ruce a obmotat proužky listového těsta (lze koupit už hotové, rozválené na placku). Pokud se nebojíte následného nepořádku, můžete mumie pocákat krví (rozumějte kečupem).

Na pití zkuste strašidelné koktejly. Nejjednodušší je to s jakoukoli Colou – ta je strašidelná sama o sobě ☺.  Já ji pro děti nazvala Netopýří křídla. Pomocí multivitamínové limonády nebo juice a kiwi sirupu či zeleného barviva namícháte mít Žabí hlen. Čirá ochucená minerálka s modrým barvivem je Modrá smrt  (ať se pobaví i rodiče) a Drákulovo potěšení je neochucená minerálka s červeným sirupem a barvivem, ať vypadá opravdově krvavě. Pochopitelně strašidelný bar má svoji nabídku přehledně vyvěšenou a lahvím od limonád jsem dala nové etikety. Všechny koktejly jsou nabízeny ve variantě s červy nebo bez (tzn. s kyselými jojo žížalami). Pokud se vám to líbí, můžete si zdarma stáhnout nabídku strašidelného baru i etikety na lahve ZDE.

Pozn. pro škarohlídy, kteří nechtějí slavit dovlečený americký svátek.  Halloween (All Hallow’s Eve) souvisí s křesťanským svátkem Všech svatých a s největší pravděpodobností se vyvinul právě z něj a to v Irsku. S přistěhovalci se dostal do USA, kde se stal velmi populární a odtud zas k nám. Podle některých teorií má dokonce původ až v keltských dobách. Tak jej vezměte alespoň kvůli dětem na milost, ať si zpestří podzimní čas a pořádně se vyřádí.

Líbilo se vám? Sdílejte stránky myšáka Bédy :-)

Líbí se vám článek? Sdílejte stránku na Facebooku. Díky!

Líbí se vám projekt Vraťme děti do HRY?  Dejte Like jeho Facebookové stránce a vraťme děti do hry spolu!