VDH - Vraťme Děti do HRY Logo

ZOO Plzeň a Dinopark

Září 2015

Zoologické zahrady máme obecně rádi a chodili jsme do nich i „před dětma“. Ale plzeňská ZOO, která je z Prahy dobře dostupná, nám stále unikala, a tak byl čas to napravit. Zvlášť, když je hned u ní dinopark a téma dinosaurů bylo u nás právě v kurzu.

Cena:

Rodinná kombinovaná vstupenka ZOO + Dino (2+2) 690 Kč

Dinopark (plzen.dinopark.cz) je sice menší, ale moc pěkně udělaný, a tak si obě děti hezky pohrály a i se něco zajímavého dozvěděly. Všude jsou instalovány přehledné informační cedule, takže i v problematice neznalý rodič dokáže dítěti odpovědět na jeho všetečné dotazy.

Na děti je potřeba dávat pozor, hlavně u Tyranosaura, který je neskutečně žravý ;-)

Hřiště, které je k dispozici také slouží k vyřádění a je dobře pohlídat si, aby vám na Zoo zbylo dostatek času.

ZOO (www.zooplzen.cz) je moc příjemná a  má hezky udělané výběhy, takže zvířata jsou dobře vidět. Zvlášť nás zaujal výběh pandy červené, u které jsme se nachomýtli zrovna při krmení. Tak hezky se nám ještě v žádné zoo neukázala.

Zajímavé i pěkné zároveň je rozčlenění zoo do několika částí podle geografických zón, čemuž odpovídají nejen vystavená zvířata, ale i rostliny. Vše je zasazeno do poměrně velkého terénu, který zahradě sluší.

Z expozic nás kromě už zmíněného výběhu pand zaujal pavilon malých opic, ve kterém je propojený jejich výběh se sekcí pro návštěvníky a opičky jsou celkem kontaktní. I všechna ostatní zvířata  se nám líbila, ale opičky byly pro nás nejzajímavější.

Na příště se kromě zvířátek  chystáme i do podzemní expozice, kterou jsme nestihli. Ale rádi se sem zase někdy vrátíme.

Líbilo se vám? Sdílejte stránky myšáka Bédy :-)

Líbí se vám článek? Sdílejte stránku na Facebooku. Díky!

Líbí se vám projekt Vraťme děti do HRY?  Dejte Like jeho Facebookové stránce a vraťme děti do hry spolu!