VDH - Vraťme Děti do HRY Logo

Zámek Nelahozeves

Březen 2017

Hezký zámek i doprovodný program a výborné jídlo v zámecké restauraci.

Cena:

Vstupné na dětskou prohlídku 70Kč/osoba. (Dětské prohlídky mývají v sobotu.)

Opět díky www.citybee.cz a jejich newsletteru jsme si všimli akce otevírání sezóny na zámku Nelahozeves. Občas bereme děti v rámci prázdninových akcí na prohlídky hradů a zámků. Naposledy jsme zvládli i klasickou prohlídku na Hluboké, ale tady bylo prima, že mají jeden typ prohlídek přizpůsobený dětem, a tak to Kubíka (4 roky) taky bavilo a nebyl to takový stres, že náhodou bude rušit povídáním, jako když jdeme na prohlídku pro dospělé.

Hned v úvodu nás průvodkyně v kostýmu zavedla do místnosti, kde se děti mohly pomocí pláštíku a klobouku (holky čelenky) proměnit v malá princátka a princezny a tak absolvovat prohlídkový okruh. To bylo moc příjemné zpestření. Prohlídka byla  i výkladem přizpůsobena dětským posluchačům. Uvádějí věk 4 -12 let, ale po 10 roce bych asi děti poslala na klasický okruh.

V rámci zahájení sezóny zde byl i doprovodný program, který jsme kromě divadélka absolvovali komplet. V arkádové hale jsme si hned po prohlídce zašli na kreativní dílničky. Kluci si každý vyrobil papírovou záložku za 25Kč/ks.

Před dalším programem jsme zašli do zámecké restaurace. Sice jsem se obávala cen, ale byla nám doporučená, že prý tam dobře vaří. No a byla to pravda. Jídlo bylo výborné, prostředí krásné a ceny rozumné (hlavní jídlo od 100 do 140Kč včetně přílohy).

Na 14. hodinu jsme měli zamluvenou „Výpravu za ztraceným sluncem“. Zpoplatněno zvlášť částkou 45Kč/dítě. Měli to pěkně připravené, jen skupinky mohly být méně početné a trošku lépe uzpůsobený herní princip. U každého „stanoviště“ děti měly něco hledat, aby jim dané pohádková postava dala část slunečních paprsků. V praxi to vypadalo tak, že akční a starší děti dost často všechno vysbíraly a na ty mladší nezbylo nic.  Nakonec ale všechny děti odcházely spokojené.

Zámecké hry na nádvoří jsme se už nechtěli zúčastňovat (cena opět 45Kč/dítě), aly byli jsme dětmi ukecáni. Bylo to celkem 7 stanovišť s úkoly (např. Velké puzzle s obrázkem princezny, domino, čištění „jezírka“ od kamenů (polštářů), ...), vše bylo provázáno příběhem a produkčně pěkně zajištěno. Po splnění všech 7 úkolů dostaly děti diplom a magnetek.

 

Celkem nás mimo jídla stála sobota 510Kč, což je za celodenní zábavu akceptovatelná cena. Výlet se všem zúčastněným líbil a rádi zas na podobnou akci vyrazíme.

 

Líbilo se vám? Sdílejte stránky myšáka Bédy :-)

Líbí se vám článek? Sdílejte stránku na Facebooku. Díky!

Líbí se vám projekt Vraťme děti do HRY?  Dejte Like jeho Facebookové stránce a vraťme děti do hry spolu!