VDH - Vraťme Děti do HRY Logo

Vnitřní minigolf

Březen 2020

Fajn aktivita, když je venku hnusně a nemáte moc času, ale zároveň pro děti chcete lákavý program.

Cena:

Rodinné vstupné na 1h je 419 Kč, pak 70 Kč za každých 10 minut

Bylo později po obědě, děti nevyřáděné a nám se nechtělo podnikat žádné větší akce. Valily se na nás všude zprávy o koronaviru, tak bylo lepší nevyhledávat nic moc hromadného, ale sychravé počasí s deštěm nepřálo výletu do přírody.

Krytý minigolf  byl fajn volbou. Už jsme ho vyzkoušeli dříve, když byli kluci mladší, ale teď už jednotlivá stanoviště daleko lépe zvládali. Lidí bylo přiměřeně  - cca pět dalších skupinek, a tak mohl být každý u „své“ atrakce a netvořily se hloučky. 

Klukům se to moc líbilo, i když občas bojovali s návaly vzteku, když se jim nějakou jamku nedařilo trefit do maximálních povolených 6 "šťouchů" a vztekali se každý podle svého naturelu – jeden, že ta atrakce je blbá a druhý, že on je neschopný :-). Až na tyhle občasné výbuchy si užili všech 17 vnitřních jamek. Ještě je tu 5 venkovních, ale ty jsme vzhledem k počasí nedali.

Dráhy jsou pěkně dělané (asi betonové s kobercem), protože se po nich může chodit. Prostředí je mile upraveno dekoracemi – třeba s pirátskou tematikou. Na stránkách jsem zpětně našla, že je to ztvárněno jako příběh o kapitánu Hoolovi a jeho pokladu ve třech truhlách. Tak to jsme nikdo z nás z toho nechytli, ale líbilo se nám terénní zpracování jednotlivých jamek, kdy pár z nich je situováno i na horní pódium. U jedné jamky je potřeba odpálit míček právě do úrovně prvního patra po ostře stoupající rampě, u jiné jamky je třeba se trefit do otvoru, který míček svede zas dolů do přízemí.  

Stanoviště mají různou obtížnost. Možná jako malou výtku bych viděla to, že se obtížnost nestupňuje, ale přijde mi celkem náhodně rozložená. Ale zas je výhoda, že tak není třeba postupovat od 1 k 17, ale pokud jsou některé dráhy obsazené, není problém si zajít k jiným a chybějící doplnit později.  

Do skupiny dostanete papírek a tužku na zapisování výsledů a malý rodinný turnaj může začít. My jsme tu strávili hodinu a 10 minut a i když jsem si při občasném průchodu emocí od našich chlapíků říkala, jestli jsme si sem neměli raději s manželem zajít sami večer, tak určitě to nebylo naposledy, kdy jsme minigolfu dali šanci v našem rodinném programu. A už se těšíme i na venkovní hřiště, až to počasí dovolí. Nemáte tip na nějaké pěkné?

 

Možná, že nás počasí nebo jiné okolnosti ještě trochu potrápí, tak můžete vyzkoušet pro domácí hraní některou z originálních kartičkových her. Zábavné otázky a odpovědi si užijete s hrou Ty jsi snad mimozemšťan?!, postřeh i znalosti si procvičíte v Zakřič to! a paměť trénuje Pexeso trio Speciál, které díky krásným krystalům a vylepšenému hernímu konceptu bude baviti ty, kteří klasická pexesa tolik nemusí. Při nákupu všech třech je navíc doprava zdarma.

Líbilo se vám? Sdílejte stránky myšáka Bédy :-)

Líbí se vám článek? Sdílejte stránku na Facebooku. Díky!

Líbí se vám projekt Vraťme děti do HRY?  Dejte Like jeho Facebookové stránce a vraťme děti do hry spolu!