VDH - Vraťme Děti do HRY Logo

Vícedenní hry pro prázdniny plné dobrodružství a prázdninové pohledy

Červen 2023

Nechte se s dětmi unášet na vlnách fantazie od strašidel, přes agenty až po vesmírnou misi. Vyberte oblíbené téma a letní dobrodružství může začít!

Cena:

od 299 Kč

Odkaz: 

Ne všechny děti s nadšením jezdí na tábory, ale všechny děti do jednoho (a to jsem jich poznala už opravdu hodně) se rády zapojí do hry, pokud je zaujme téma. Ano, jsou náročnější, než jsme byli my, protože virtuální svět jim poskytuje snadno dostupnou zábavu, ale na hry a zábavu v off-line světě vzpomínají mnohem raději. Od nejedné maminky mám zpětnou vazbu, že děti prohlásily čas strávený některou z mých her za úplně nejlepší část prázdnin.

Hry jsou kompletně připravené a obsahuji příběh, který děti hrou provází, podrobný návod a postup k jednotlivým aktivitám a hrám a spoustu grafických podkladů na dotvoření atmosféru a usnadnění hraní.

Nejraději mám vícedenní hry, protože děti nejlépe vtáhnou do tématu a krásného světa fantazie a hraní. Děti pak na dovolenou vzpomínají ne podle lokality, kde byly, ale podle hry, která se daný rok hrála. Postupem let jsem vytvořila celkem devět vícedenních her a desátá čeká na své otestování.

Týdenní hry (5 etap hraní)

Krakonošova zkouška tematicky navazuje na Krkonošské pohádky a děti každý den poznávají jednoho z hlavních hrdinů od Anče, přes Trautnberka až po Krakonoše. Hra je pro nejmenší děti – hráli jsme ji hlavně s prvňáčky a druháčky a pár předškoláky.

Tajemní skřítci a vílí slzy navázaly na pohádkovou notu a děti se snaží v pěti etapách pomáhat skřítkům a každý den získávají část kouzelného zaklínadla.

Velká agentská hra následovala po skřítcích, kdynaši prťousci si už přišli příliš velcí na pohádky. Dostali tedy povolávací rozkaz a nastoupili na výcvik do agentské akademie, kde se učili nejrůznějším agentským dovednostem - hodně šifrovali, předávali si zprávy pomocí mrtvých schránek a museli být pořád ve střehu, protože co kdyby jim někdo strčil do boty tarantuli...

Vesmírná mise - děti nejprve musely vyplnit dotazník pro uchazeče. Posádka pak vyrazila na poznávání jednotlivých planet naší sluneční soustavy a děti to nejen hodně bavilo, ale odnesly si i spoustu zajímavých poznatků o vesmíru. Na Venuši mapovaly přes hustou atmosféru její povrch, vyráběly přistávací modul na Mars nebo tvořily vlastní zprávu pro možné jiné civilizace. Na doplňkové materiály je tato hrabohatá a tak dětem přiblíží  vesmírv celé jeho kráse.

Záhada zmizelé oběti děti vrhne do rolí detektivů. Seznámí se s reálnými detektivními postupy a vše si zapisují do svých detektivních deníků. Indicie vedou malé detektivy přes pět různých zemí asijského kontinentu, a tak poznávají i místní specifika. Samozřejmě nechybí tajné zprávy, úkoly i jeden STEM projekt.

Expedice Afrika dětem ukáže krásy afrického kontinentu a pomohou rodině pátrat po zmizelém bratrovi, profesoru antropologie. Poodhalí místo původu člověka, pomohou dovést vodu do vesnice i si zkusí předávání zprávy na velké vzdálenosti. Tato hra vznikala jako primárně letní, a tak nechybí ani vodní hrátky.

Následující týdenní hra Věštba a dvě hry na prodloužené víkendy vznikly primárně pro menší počet hráčů a se zapojením i nás dospěláků jsme je hrály jen v rámci naší čtyřčlenné rodiny. Ale můžete je hrát i ve větším počtu, jako ostatní týdenní hry. 

Věštba je kombinací deskové hry, her na hrdiny (kdo z vás kdysi hrál Dračí doupě? :-)) a klasických táborových her. Téma sahá do historie a úkolem skupinky je pomoci odvrátit strašlivou věštbu, která byla seslána na královnu.  Samozřejmě nechybí akční i kreativní úkoly, za které hráči získávají groše. Za ty si na konci mohou koupit pergamen na zapsání svého přání.

Víkendovky (3 etapy hraní)

Víkendovka se strašidly vznikla jako alternativa k týdenním hrám, kdy při hlavním program (v našem případě celodenní lyžovačka) je na hraní méně času, ale kluci přesto chtěli novou hru. Vrátila jsem se opět k tématu strašidel, protože tajemno a záhady se neomrzí :-). Vytvářeli jsme Lexikon strašidel a jednotlivá strašidla jsme do něj vždy přilepili speciální vlastnoručně umíchanou směsí od čarodějnice. V rámci poznávání strašidel lesních, živlů i domácích jsme se o nich leccos naučili a pomohli jsme vysvobodit jednoho hodného ducha. Tato hra je pro mě osobní, když si prohlédnete fotky k jednotlivým strašidlům (mimo kostlivce), pochopíte proč :-) 

Tajný úkol je naopak racionální a hráče přenese do prostředí vynálezců. Jejich úkolem je rozsoudit mnohaletý spor o jejich významu. Děti postupně poznají devět vynálezců a průvodce jim je sám duch Alfréda Nobela.   

Tak co, kterou hrou zpestříte dětem prázdniny Vy? Já „Neznámým světem“, ale na ten si ještě musíte počkat, až projde naším testováním na příměstském táboře.

Pohledy ke stažení ZDARMA

Část prázdnin pravděpodobně budou děti u babiček nebo někde bez vás, a pohledy jsou i v dnešní elektronické době potěší více než SMS nebo e-mail, můžete jim zpestřit prázdniny i hravými a originálními pohledy, které vznikaly postupně během několika prázdninových let.

Pohledys hrami, které děti pobaví i zabaví

Pohledys hláškami a pohledem pro líné pisatele

Pohledys vtipnými hláškami podruhé

Klasika pro nejmenší

Tádydýdydá, toje konec dlouhatááánského příspěvku a taky dalšího školního roku.Tak si pojďme spolu s dětmi užít krásné a hravé prázdniny!

Jana

Líbilo se vám? Sdílejte stránky myšáka Bédy :-)

Líbí se vám článek? Sdílejte stránku na Facebooku. Díky!

Líbí se vám projekt Vraťme děti do HRY?  Dejte Like jeho Facebookové stránce a vraťme děti do hry spolu!