VDH - Vraťme Děti do HRY Logo

Velikonoční hledání pokladu pro děti

Březen 2021

I s tipem na hledání pokladu ke stažení zdarma

Už loni se děti musely obejít bez koledy. To jsme si ale všichni mysleli, že to je jen na chvilku a že brzy bude lépe.  

Rodičům  jsem doporučovala hry na hledání pokladů a v rámci COVID pomáhání pak rozeslala více jak za 15 000 Kč Faraonových pokladů zdarma.

Moje děti ale všechny naše hry už znají, a tak jsem jim narychlo připravila jednoduché velikonoční hledání pokladu, kdy jako první si měly vyrobit košíček na odměny a pak se s ním vydat na zahradu. Každý měl svoji barvu košíčku – jeden modrou a jeden zelenou a tomu odpovídaly i barvy cedulek s čísly.

Pokud máte děti malé (školkové), tak toto je varianta, jak jim Velikonoce zpestřit. Vychází z anglické tradice, kde děti nechodí na koledu, ale hledají po domě či zahradě poschovávaná čokoládová vajíčka od velikonočního zajíčka.

Moji kluci už jsou oba školáci, a tak měli za úkol hledat odměny pěkně popořádku do 1 do 10, ale pokud vaše děti čísla ještě neumí, stačí jen hledat :). Při více dětech rozmyslete, zda mají spolupracovat nebo jim každému rozmístíte vlastní cedulky s čísly.

Tuto jednoduchou variantu si snadno vyrobíte sami, ale chci vám to ještě více usnadnit, a tak si ji můžete stáhnout. Při více dětech tiskněte buď na barevné papíry (každému jeho barvu) a nebo jen barevně orámujte čísla na cedulkách a zvířátka na košíčku.

Hledání pokladů pro menší děti ke stažení zdarma

Když to letos začalo opět vypadat, že budeme muset být zavření doma, chtěla jsem vytvořit už něco více propracovaného. Přece jen loňská verze byla „upečená“ hodně narychlo, a tak jsem velikonoční hledání pokladu chtěla vylepšit a udělat takové, aby jej jednak zvládly děti mladší (ty případně s trochou pomoci od rodičů) a současně byla zábavná i pro starší děti. Dva dny jsem pročítala podklady o velikonočních zvycích a tradicích a zjistila jsem, kolik toho sama neznám :). Letošní hledání pokladu jsem tedy pojala už klasicky, kdy děti postupují od indicie k indicii a musí přijít na to, kde mají pátrat.

Velikonoční hledačka pokladu - se všemi materiály pohromadě

Celá hledačka začíná úvodem, kde se dozvědí, jak vznikla velikonoční tradice se zajíčkem a pak postupují po indiciích, které je navádí podle jednotlivých dnů velikonočního týdne, tj. od Květné neděle, Modré pondělí,... až po Velikonoční pondělí. Indicie či úkoly jsou spjaty s tradicemi, které se k jednotlivým dnům váží, a tím se i něco zajímavého dozvědí.

Hra je připravena tak, aby šla hrát v bytě, domě i na zahradě a užijí si ji všichni od 6 do 12 let (i starší, pokud jsou hraví).

Velikonoční hledání pokladu pro děti k objednání najdete pod tímto linkem.

Doba není lehká a i já sama to znatelně pociťuji na svých prodejích, ale protože to, abychom dětem ukázali, že klasické hraní je zábavnější a lepší než počítačové hry nebo sledování youtube je moc důležité, rozhodla jsem se pro ty rodiny, pro které by byl nákup Velikonoční hledačky takový zásah do rozpočtu, že si jej nemohou dovolit, poskytnout jim hledačku zdarma. Napište mi to do poznámky.

Děkuji a společně Vraťme děti do hry.Teď je to možná důležitější, než kdy dříve.

 Krásné Velikonoce i celé jaro přeji

Líbilo se vám? Sdílejte stránky myšáka Bédy :-)

Líbí se vám článek? Sdílejte stránku na Facebooku. Díky!

Líbí se vám projekt Vraťme děti do HRY?  Dejte Like jeho Facebookové stránce a vraťme děti do hry spolu!