VDH - Vraťme Děti do HRY Logo

Skryté příběhy

Duben 2021

Vyberte si podle lokality, kterou chcete navštívit a těšte se na zajímavý příběh.

Výlety či bojovky s příběhem děti samozřejmě baví nejvíc, jenže upřímně je nezvládám vymýšlet tak často, jak bych pro naši rodinku potřebovala, a tak jsem byla moc ráda, když mi známý poradil appku Skryté příběhy. Díky hromadě sponzorů je zdarma a funguje na klasických i jablečných telefonech.

Výlety probíhají tak, že si stáhnete appku, vyberete příběh, který chcete hrát a pak už postupujete podle instrukcí, kterém vám říkají, kudy se vydat a jaké úkoly plnit. Někdy se úkoly vztahují k informačním cedulím na trase, takže je dobré dávat pozor, co čtete. Někdy je zas zpráva zašifrovaná třeba v názvu ulice či jinak. Úkoly nejsou těžké a k trase je vždy přiložená i mapka pro lepší orientaci.

Jako první jsmevyzkoušeli modřanský příběh Lázně časoplavců. Tento příběh patří mezi nejkratší – uvádějí 45 min a délku okolo půl km, takže z velké dálky bych se za nímcasi nehnala, ale pokud ho máte při cestě nebo jste poblíž, tak je fajn. My si ho zahráli v rámci našeho cyklovýletu a navštívili jsme tak zas jinoučást, než kam obvykle vyrážíme. Dozvěděli jsme se o českém vynálezu cukrových kostek a prohlédli si zajímavě udělanou část sídliště.

Druhý příběh, Královský slib, byl hlavně v přírodě a odehrává se na Zbraslavi. Zaparkovali jsme na náměstí, kde mají dobrou zmrzlinu, a pak už jsme se vydali po trase. Jde se okolo Vančurovy vily (slyšela jsem o ní, ale viděla ji prvně), a pak užj e cesta více přírodní – lesíkem, alejí a pod. takže to byla moc hezká procházka zpestřená i jedním úkolem na hřbitově a výhledem z Karlova stánku na údolí Vltavy, kde akorát jedna paní malovala akvarel.

V závěru cesty jsme se podívali do zahrady Zbraslavského zámku, jako odměnu za absolvování celé trasy jsme se mohli vyfotit z historickou postavou která k tématu patří (postava se objeví v appce a zároveň vidíte reálné prostředí jako klasickým foťákem) a poznali moc hezký kus Prahy.

Příběhů je celkem 190. My vyzkoušeli zatím jen dva, ale určitě se chystáme na další.

Pokud chcete vyrazit do přírody a potřebujete děti také nalákat na nějaký příběh, ale žádná podobná bojovka ve vašem okolí není, můžete vyzkoušet připravenou Čertí stezku. Je to bojovka, kde si připravené úkoly a příběh zasadíte do vlastního prostředí a cestou Vás provází dva čerti - jeden hodný a jeden zlý. Tak neváhejte, vyrazte na trasu a hezky si to užijte. Hezké zážitky z dětství jsou potřeba, ať je na co vzpomínat :)

Líbilo se vám? Sdílejte stránky myšáka Bédy :-)

Líbí se vám článek? Sdílejte stránku na Facebooku. Díky!

Líbí se vám projekt Vraťme děti do HRY?  Dejte Like jeho Facebookové stránce a vraťme děti do hry spolu!