VDH - Vraťme Děti do HRY Logo

Řepařská drážka a Vodní svět Kolín

Červenec 2023

Kluci milují aquaparky, takže v rámci týdenního programu s babi a dědou na chalupě nikdy nechybí. Pro ně je klasika vzhledem k umístění naší chalupy aquapark a koupaliště v Jičíně a také aqua v Hradci Králové, ale tentokrát jim naši nachystali jeden neprozkoumaný.

Aby celý den nebyl jen o cachtání, byla první akcí Kolínská řepařská drážka.  Jezdí ze zastávky Kolín - Sendražice. Naši trošku měli problémy s hledáním začátku trasy, ale pokud řeknete heslo „drážka“, tak vám místní poradí.

Až vás někdo pošle stěžovat si na lampárnu, tak už víte, kam máte jít :-)

Jezdí většinou jen víkendy a o prázdninách i ve středu. Nejběžnější je dieslová lokomotiva, ale jsou i dny, kdy jede pára – informace o typu lokomotivy bývá uvedena na stránkách.  Rodinná vstupenka dieslová je za 550 Kč, parní pak za 680 Kč. Všechno to tam mají hezky udržované a načinčané se vším všudy – je tam i lampárna, obsluha má svoje trička, lístky jsou klasické tuhé a štípou je kleštičkami a na příjezdové cestě na parkoviště jsou závory, které jsou ovládány klikou. Vedle je i malé muzeum a naučná stezka.

Železnice je dělaná jako úzkokolejka (60 cm rozchod) a cesta trvá asi 40 min. Všechny vagony jsou otevřené a jeden z nich je speciálně dělaný pro cyklisty, kočárky a vozíčkáře. Drážka funguje stylem jako hop on hop off – dá se vystoupit na libovolné zastávce (některé na znamení) a pak zas pokračovat v cestě. U jedné zastávky je i ohniště s lavičkami a přístřeškem a jede se kolem perníkové chaloupky.  Na konečné je hřiště s prolejzačkama.  Pokud máte psa, sem ho klidně s sebou vezměte.

Vodní svět Kolín se klukům moc líbil a od našich má dokonce velkou pochvalu. Je to tu velké a pěkné. Uvnitř je velký tobogán a další menší tobogán je venkovní. Uvnitř je i trojskluzavka. Pro nejmenší je uvnitř i venku malý tobogánek a brouzdaliště. Vířivky jsou dvě vnitřní a jedna venkovní. Uvnitř je i kulatý bazén s vlnobitím a s balónem. Z klasických bazénů je tu venkovní 50 m a vnitřní 25 m. Uvnitř je i místnost s párou a ohřívací místnost.  Kluci kolínský „aquáč“ zhodnotili jako ideální prostor na "schovkobabu", protože jsou tu propojené 3 bazény  - vlnobití, plavecký bazén a bazén s vodními prvky v podobě střiček shora, masážní střičky, vodní clony a další.

V areálu je i možnost občerstvení za normální (nepřepálené) ceny. Jediným mínusem byl extra protivný plavčík, ale možná jen neměl svůj den.

Kluci se zabavili na 5 hodin a už je museli táhnout ven, ale hezké vybavení je i pro malé děti. Rodinná vstupenka stojí 1100 Kč.

Líbilo se vám? Sdílejte stránky myšáka Bédy :-)

Líbí se vám článek? Sdílejte stránku na Facebooku. Díky!

Líbí se vám projekt Vraťme děti do HRY?  Dejte Like jeho Facebookové stránce a vraťme děti do hry spolu!