VDH - Vraťme Děti do HRY Logo

Planetárium – Polaris 2

Leden 2020

Planetárium se neomrzí - filmy promítané na kopuli působí impozantně a expozice o vesmíru baví děti i dospělé.

Cena:

360 Kč rodinná vstupenka

Počasí venku nenahrávalo zimním radovánkám a vzhledem k dešti ani venkovním, a tak jsme se po roce opět vydali ve stejném složení do planetária na pokračování filmu Polaris. Předcházela mu 20 minutová komentovaná prohlídka, která byla přizpůsobena dětským posluchačům, ale myslím, že bavila všechny.

Polaris 2 sice na první díl lehce navazuje, ale dá se klidně vidět i samostatně. Medvěd, tučňák a kolibřík jsou vtipní a krásně animovaní a v rámci jejich cesty do vesmíru dětem vysvětlí něco o měsíci, polární záři, meteorech, meteoritech i kometách. Vše je zpracováno 3D technologií a vypadá hodně působivě.  Někdy to bylo působivé až moc – třeba při projíždění po ledových tobogánech jsem raději ke konci zavřela oči, protože se mi žaludek povážlivě houpal :) 

K vytištění jsou i pracovní listy ve dvou úrovních (MŠ až 2. třída ZŠ a 3. - 5. třída). Kluci se bavili, my také, ale přišlo mi to pro našeho čtvrťáka už věkově na hraně. Sama paní, která měla komentovanou prohlídku a pak zodpovídala naše dotazy, nám doporučila, že s takhle většími dětmi bychom mohli už i zkusit film Voyager. 

Součástí vstupenky je i expozice o kosmu ve foyer, kde na většinu vystavených věcí děti mohou sahat a zkoušet. Oproti loňsku přibylo pár dalších exponátů a ty loňské jsme si znovu prošli a osvěžili naše znalosti. Ve vstupence je i jedna jízda na simulátoru marsovského vozítka. 

Před planetáriem je přistávací modul Apolla 11 v rámci oslav 50 let na Měsíci. Je možné zakoupit vstupenku na prohlídku zevnitř. Pro 1-2 osoby to stojí na 10 minut 200 Kč. Tak zatím váháme. Máte s tím někdo zkušenost? Stojí to za to?

A pokud vás vesmírné téma láká a máte v plánu pobyt s partou alespoň šesti dětí, určitě musíte vyzkoušet týdenní hru Vesmítná mise 5.0, protože dám klidně ruku do černé díry na to, že se jim to bude líbit!

Líbilo se vám? Sdílejte stránky myšáka Bédy :-)

Líbí se vám článek? Sdílejte stránku na Facebooku. Díky!

Líbí se vám projekt Vraťme děti do HRY?  Dejte Like jeho Facebookové stránce a vraťme děti do hry spolu!