VDH - Vraťme Děti do HRY Logo

Norimberk ZOO a Playmobil Park

Srpen 2015

Víkend za hranicemi (republiky i všedních dnů :o)

Cena:

ZOO Family (2+2) 31,5 Eur, Playmobil 11 Eur/os.

V létě 2015 jsme zkusili jsme tip jedné známé na prímový víkend v Norimberku a stálo to za to.

Po příjezdu (asi 4 hodiny cesty z Prahy) jsme se okolo poledního vydali do Playmobil parku (http://www.playmobil-funpark.de/en). Vstupné za 2+1 bylo okolo 35 Eur, do třech let je vstup zdarma.

V parku je hromada krásně udělaných atrakcí, kde se děti můžou vyřádit. Každá atrakce je jinak tematicky laděná (pirátská loď, dino svět, středověký hrad, policie, farma) a tomu jsou přizpůsobené i různé aktivity (plavba na voru, lanové prolézačky, šplhání po hradbách, motokáry, traktůrky, pádlovací lodě). Viz plánek: http://www.playmobil-funpark.de/en/Discover-the-FunPark/Parkmap.html

Playmobil Norimberk a jeho atrakce

A když se děti fyzicky unaví, je tu k dispozici velká budova s nabídkou nejrůznějšího občerstvení, ale hlavně s Playmobil hračkami, které mají roztříděné po kolekcích – hasiči, policie, vesmír, piknik, rytíři, ... Prostě úplně všechno, co je v nabídce a děti si tak můžou se vším hrát, stavět, jezdit.

Jedinou nepříjemnou částí může být východ z areálu, který je, jak jinak, přes obří Playmobil prodejnu. Odcházeli jsme až se zavíračkou a fronty ke kasám byly tak šílené, že jsme celkem hladce vzdorovali potenciální nákupní horečce.

Tipy: Je lepší sem přijet mimo víkend, kdy je tu méně lidí. S sebou se určitě hodí náhradní oblečení pro případ zmáchání na vodních atrakcích. (I když i na to jsou Němci připraveni a jsou tu zdarma k dispozici sušičky oblečení.)

 

Druhý den po přespání v hotelu (vybírali jsme podle aktuální nabídky hotelového portálu) jsme se vydali do norimberské ZOO. Je to nejbližší ZOO, kde lze vidět delfíní show, ale i další živočichy z mořského světa.  Po zaplacení rodinného vstupného 31,5 Eur (za 2+1, do 4 let zdarma) jsme se vydali hned za delfíny, protože mělo zrovna začít  představení (show jsou 3x denně).

Představení bylo moc pěkné.  I když většině německých informací jsme nerozuměli, delfíni se předváděli na jedničku. Návštěva v mořském pavilonu byla dokonalá i díky kapustňákům, kterým se někdy říká mořské krávy. Tak nádherně zblízka a tak aktivní jsme je zatím v žádném mořském světě nezažili.

Celý den v ZOO byl moc hezký. Je sice o dost menší než pražská ZOO, ale byla také příjemná. U řady zvířat  byly postavené pěkné vyhlídky zrovna na ta místa, která mají zvířata ráda a často se na nich zdržují. Krásný byl výběh lvů, kde využili skalnatých kulis, a tak vše působilo jako ve volné přírodě.

Moc hezky byly vidět i klokani, pandy červené a další zvířecí obyvatelé. Vlastně jediným nepříjemným zážitkem byl bramborový salát v místním bufetu. Naivně jsem totiž očekávala něco na způsob naší české klasiky, ale místo toho jsem dostala brambory s octem. Ani další výběr jídel se nevydařil, ale kvůli gurmánským zážitkům se většinou do Německa nejezdí.

Do Playmobil parku i ZOO se rádi vrátíme, ale vzhledem k náročnějšímu cestování i financím bude interval delší než u „našich“ atrakcí. 

Líbilo se vám? Sdílejte stránky myšáka Bédy :-)

Líbí se vám článek? Sdílejte stránku na Facebooku. Díky!

Líbí se vám projekt Vraťme děti do HRY?  Dejte Like jeho Facebookové stránce a vraťme děti do hry spolu!