VDH - Vraťme Děti do HRY Logo

Motorovým člunem po Vltavě

Červenec 2016

Vyzkoušeli jsme půjčení motorového člunu pro vyjížďku po Vltavě a to ve dvou půjčovnách. Byl to prima zážitek, hezky jsme si to užili.

Cena:

450 Kč/hod + 1 000 Kč vratná kauce

Občas je potřeba dětem program ozvláštnit, aby si rozšířily obzory i zážitky. Zvlášť takový pracovní víkend na zahradě nebo okolo baráku, kdy se nestíhá větší výlet, je príma zakončit či proložit něčím úderným, ale časově nenáročným.

No a tak jsme si už druhé léto na hodinku půjčili motorový člun na projížďku po Vltavě a mělo to u všech mých chlapů (3, 6, 41 let) velký úspěch.

Dostali jsme stručné, ale dostačující instrukce ohledně řízení i provozu po vodě.

V roce 2015 jsme využili slevové akce a nechali se zlákat do Vodpočívárny www.pujcovnamotorovychclunu.cz

Standardní ceny jsou 480 Kč/hod + 3 000 Kč vratná kauce.

Vyráží se z pravého břehu z Hodkoviček a v rámci naší hodiny se nám podařilo dostat téměř k Vyšehradu. 

Motorové čluny mají řízení volantem, což se líbí zvlášť dětem, a jsou také trochu nižší, takže na přídi si můžou prťata čvachtat ruce ve vodě.  Díky tomu, že je okraj blíže vodě, je třeba více sledovat provoz na vodě a k vlnám od větších lodí se stavět přídí kolmo, jinak se do člunu hodně nacáká. Posádka sousedního člunu byla od pasu dolů mokrá.

Záchranné vesty měli, pokud si dobře vzpomínám, jen ve větších velikostech, a tak jsme raději použili vlastní kruhy a molitanové pásky.

O prázdninách 2016 jsme si půjčení člunu zopakovali, tentokrát v Půjčovně lodiček  pujcovna-lodicek.cz

Cena 450 Kč/hod + 1 000 Kč vratná kauce.

Stanoviště je z levého břehu, hned u přívozu P3- zastávka Lihovar. Čluny jsou vyšší a zdálo se nám při porovnání toho, jak jel sousední žlutý z Vodpočívárny, že jsou i trochu rychlejší. Řízení bylo klasické na motoru a lokalita vhodnější na vyjížďku směrem do centra. Dostali jsme se až k Tančícímu domu. Personál půjčovny byl milý a měl připravené vesty i pro malé děti.

Obě půjčovny byly v pohodě a bez problémů, ale Půjčovna lodiček se nám líbila o něco více, co se týká půjčení člunu. Vodpočívárna (www.vodpocivarna.cz) má zase výhodu pěkného okolního areálu s nafukovacími atrakcemi pro děti zdarma. ( Píší to tedy alespoň na svých stránkách. Při  naší návštěvě v roce 2015 tam však bylo jen klasické dětské hřiště.)

Líbilo se vám? Sdílejte stránky myšáka Bédy :-)

Líbí se vám článek? Sdílejte stránku na Facebooku. Díky!

Líbí se vám projekt Vraťme děti do HRY?  Dejte Like jeho Facebookové stránce a vraťme děti do hry spolu!