VDH - Vraťme Děti do HRY Logo

Minigolf Pirátí zátoka

Září 2020

Krásné nové hřiště s hezky udělanými jamkami

Cena:

Rodinná 2 + 2 za 400 Kč

Ještě o prázdninách mě zlákala nabídka voucherů na Minigolf v pražském Braníku.  Po minulém zážitku z vnitřního minigolfu Láďa prohlásil, že už to nemá zapotřebí a jestli já chci skutečně riskovat další vztekací záchvat, když to klukům nepůjde podle jejich představ.  Probudil se ve mně záchvat optimismu a rozhodla se to zkusit.

Ceny jsou 100 Kč za dítě, 150 Kč za dospělého a rodinná 2+2 za 400 Kč. Cena je uváděna za hru a ne časově, což nám hodně vyhovovalo. Odpadají tak stresy, pokud má někdo výrazně více šťouchů, je potřeba to dětem ze začátku více vysvětlit a ukázat anebo u další jamky je obsazeno a je potřeba chvilku čekat.

Přívoz na Pirátí zátoce

Minigolf jsem původně měla v plánu na prvního září, jako takové zpříjemnění na zahájení dalšího školního roku, ale protože počasí nebylo právě přívětivé, nechala jsem to po dohodě s kluky na pátek, kdy mělo být víc tepla i sluníčka, a vyplatilo se. Vyrazili jsme hned po škole, a tak jsme hřiště měli skoro pro sebe. 

Mile mě překvapila možnost parkování zdarma na asi 100 m vzdáleném parkovišti. Paní v recepci, která je zároveň majitelkou, nám dala hole, míčky, kartu s tužkou a začali jsme.

Hřiště je moc hezké. Jamek je celkem 27 a vše je laděno do pirátsko-námořní tematiky. Mezi jamkami 10 a 11 je dokonce malý přívoz, který se klukům taky líbil. Jamky celkově jsou dělané jako jednodušší, což je při zaměření hlavně na děti pochopitelné a naopak žádoucí. 

Kluci se mezi sebou hecovali, kdo zvládne kterou jamku na méně bodů, což občas vedlo k frustraci a menšímu vztekání jak jednoho tak druhého, ale bylo to výrazně lepší, než na minulém minigolfu. Mohla za to i už zmíněná menší náročnost jamek, kdy až na poslední tři tu nebyli žádné „záludnosti“ v podobě jamky na kopci, nutnosti trefit se do úzké roury apod. A i zmíněnou složitější trojici na závěr kluci zvládli a moc se jim líbila zvláště předposlední jamka, kdy se hrálo přes uměle vybudovaný potůček a i poslední, která byla situovaná v několika výškových úrovních. 

Na závěr jsme si ještě dopřáli Prima zmrzlinu a u mlsání pozorovali další atrakce, kterými jsou skákací hrad, dětské lodičky a aquazorbing. Skákací hrad a lodičky jsou za 50 Kč na 15 min a zorbing za 70 Kč. Nic z toho jsme ale nezkoušeli, protože nás večer čekalo grilování s kamarádama, a tak jsme pádili domů všechno připravit.

Kluci pirátské hřiště zhodnotili jako nejlepší (mají zatím porovnání jen dvou :) a že by sem určitě zas někdy rádi zašli. A nebo zajeli na kole, protože je to kousek od cyklostezky.

 

Pokud dětem chcete dopřát také nějakou zábavu na zpestření zahájení školní docházky, můžete vyzkoušet třeba noční bojovku Případ ztracených muffinů. Tu objednala začátkem září maminka Olga spolu s tímto nádherným e-mailem: „Připravuji na zítra pro pár dětí loučení s prázdninami a děti se už těší na noční bojovku :). Už máme od Vás Faraonův poklad a Agentskou hru a kluci a jejich kamarádi byli vždy nadšení. A už mě zase bombardují, kdy bude"něco podobného" :) určitě neobjednávám naposledy :) klobouk dolů před Vaší fantazií a propracovaností her.”

Líbilo se vám? Sdílejte stránky myšáka Bédy :-)

Líbí se vám článek? Sdílejte stránku na Facebooku. Díky!

Líbí se vám projekt Vraťme děti do HRY?  Dejte Like jeho Facebookové stránce a vraťme děti do hry spolu!