VDH - Vraťme Děti do HRY Logo

Lanový park Ostružno

Srpen 2021

Příjemný lanový park i lákavé atrakce okolo

Cena:

250 Kč/ os. (trasa se 14 překážkami a 3 lanovkami)
Lanovky jsou nej. A pěkně to sviští :-)

Počasí bylo příjemné, ale na koupání přece jen trochu chladněji, a tak jsme vyzkoušeli lanový park Ostružno. Jeli jsme tam nadvakrát, protože jsme klukům nezkoukli boty a Kuba vyrazil v sandálech, což u obsluhy neprošlo.

Naštěstí to z chalupy není daleko, a tak zdržení nebylo velké. Cena 250 Kč za trasu se nám zdála přiměřená. Pobyt na trase není časově omezený a kdo by si chtěl dát okruh znovu, může si ho dokoupit za 150 Kč.

Kluky nám navlékli do setu sedáku s dvěma „fousama s karabinou“ a helmy, vše zkontrolovali a ještě než vyrazili, dostali podrobnou instruktáž na zemi.

Celkem bylo ve skupince 5 dětí – moji dva chlapíci (aktuálně 8 a 11 let) a dva další kluci a sedmiletá holčička. Celou dobu skupince lezců asistoval instruktor ze země, říkal jim jak nejlépe zdolávat překážky a měl u sebe lano a tyč, se kterými občas něco přistrčil či pomohl, kde bylo potřeba. Nejmenší holčička měla občas trochu problémy na něco dosáhnout a Kubíkovi 2x někde pomáhal Luki, když nedosáhnul – např. vycvaknout karabinu, ale jinak všechno dávali bez problémů. Trasa jim trvala lehce přes hodinku, ale i s tím, že občas čekali na lezce před sebou.

Dole byl stolek se dvěma lavicemi, a tak se doprovod mohl dívat vsedě, ale je možné si i půjčit kola, koloběžky nebo si zatím zastřílet z luku. Ale dobře se na to kouká, tak ani nebylo třeba hledat jinou zábavu.

Kubimu se nejvíc líbily lanovky. Lukimu všechno, ale když jsem z něj páčila nejoblíbenější překážku, tak zmínil visící třmeny a jako druhou prověšené provazy, přes které se mělo projít.

Jak už je větší, tak se mu jednou trochu splašila lanovka a brzdil až nárazem do molitanu, kterým byl obalený strom, ale smál se u toho, takže v pohodě.

Nejprve se začíná níže a pak se nastoupá celkem až do 4m. Trasa je dělaná jako celek a není dost dobře možné ji někde v průběhu opustit, ale jak je u skupinky instruktor, který v případě potřeby pomáhá a dozoruje, tak to nebylo třeba. I silnější chlapeček ve skupině to zvládl. Sice jednou spadnul a byl zavěšený v sedáku, ale instruktor mu pomohl dostat se bezpečně na plošinku.

Parádní akcička - klukům se tu moc líbilo, a tak vřele doporučujeme.

Líbilo se vám? Sdílejte stránky myšáka Bédy :-)

Líbí se vám článek? Sdílejte stránku na Facebooku. Díky!

Líbí se vám projekt Vraťme děti do HRY?  Dejte Like jeho Facebookové stránce a vraťme děti do hry spolu!