VDH - Vraťme Děti do HRY Logo

Klasická hudba není vážná

Leden 2018

Zábavná forma přiblížení klasické hudby dětem.

Cena:

Lístky na balkon 180 Kč/dospělý, 90 Kč/dítě

Už dlouho jsem se chystala, že s kluky zajdu do nějakého klasického divadla. Lukiho navíc zajímá hudba, a tak jsem zkusila hned to nejklasičtější, co máme – Rudolfinum. 

Budova Rudolfina

V rámci cyklu Filharmonici na pokračování, jsme byli na části věnované Barokní hudbě. Představení bylo hezky koncipované a průvodkyně v dobovém kostýmu dokázala děti zabavit, takže ani pro mladší ročníky nebylo těžké hodinku dávat pozor. Hudební část byla často prokládána zpestřujícími informacemi. V závěru bylo krátké vystoupení z předchozího workshopu a po skončení celého programu měly děti možnost si sáhnout a vyzkoušet burácení plechem imitující v barokních divadelních představení bouřku a ještě nástroj vyluzující zvuky vichřice. 

Hodinka utekla rychle, možná až moc :)  Luki si trošku posteskl, že to mohlo být delší a také více hudby, což je asi daň za to, aby vše zvládli absolvovat i mnohem menší děti. Doporučený věk je 5-10 let.

Určitě vyzkoušíme nějaké další dětské představení v Rudolfinu i s 5 letým Kubíkem, ale pro 8 letého Lukiho je to trošku na hraně a určitě by zvládl i složitější a intenzivnější hudební kousky. Ale jako základní seznámení s klasickou hudbou a příjemnou rodinnou aktivitu doporučujeme.

Kamarádka se svými hudebně velmi nadanými dětmi chodí na koncerty FOK, takže časem asi vyzkoušíme i tyto.

Líbilo se vám? Sdílejte stránky myšáka Bédy :-)

Líbí se vám článek? Sdílejte stránku na Facebooku. Díky!

Líbí se vám projekt Vraťme děti do HRY?  Dejte Like jeho Facebookové stránce a vraťme děti do hry spolu!