VDH - Vraťme Děti do HRY Logo

Jihlavská ZOO, podzemí i aquapark

Srpen 2019

Báječný den plný zábavy a různorodých aktivit

Cena:

ZOO 110 Kč + 2 x 60 Kč

Měli jsme s mými malými chlapíky možnost se svézt jeden prázdninový víkend do Jihlavy, a protože si ji pamatuji jako příjemné město s hezkou zoologickou, neváhali jsme a vyrazili.

Kluci byli natěšení, a tak jim ani nevadilo brzké vstávání před 6 h. Cesta byla pohodová. Takhle by D1 mohla vypadat vždycky, ne jen v neděli ráno :). Před ZOO nás můj muž vyklopil v 7:30 a pokračoval dál na svoje závody. 

Na schodech do ZOO jsme si dali jsme si snídani, kterou jsem měla z domova připravenou a v 7:59 jsme už vstupovali přes turnikety (vstupné 110 Kč + 2 x 60 Kč). Vzhledem k tomu, že jsem spíš sova, tak jsem v ZOO nikdy před 10 h. nebyla, ale příště se asi hecneme, protože to opravdu stojí za to. Celých 20 minut jsme byli v zoologické jediní návštěvníci a ten pocit klidu a vychutnání si atmosféry stojí za to. Zvířata byla čilá a přišlo mi, že i my jsme pro ně po noci příjemným zpestřením. Opravdu to bylo jinačí, než když jsme okolo 15 h. odcházeli.

Začali jsme u surikat. Výběh mají takový, že je na ně hezky zblízka vidět. Pokračovali jsme přes žirafy a zebry k hyenám. Zastavili jsme se v pavilonu nočních živočichů, který akorát otevírali, a tak jsme si zčerstva prohlédli místní obyvatele. Lidí bylo pořád pomálu, a tak nevadilo, že jsme před výběhy trávili dost času, fotili, povídali si a prostě si to užívali.

Tobogán v ZOO JIhlava

K obědu si kluci v občerstvení dali palačinku a já kyselicu a pokračovali jsme směrem ke hřišti, které je výborné. Zvlášť na obřím tobogánu se kluci krásně vyřádili. Hned vedle je placená atrakce v podobě jízdy na elektrických autíčkách. Chtějí 5 kol za 70 Kč, ale nechala jsem se přemluvit.

Největším hitem bylo krmení koziček – já vím, že ho mají často, ale tady se to klukům obzvláště líbilo.

Zajímaví jsou malajští medvědi, kteří se nevidí moc často. Zážitkem byl lenochod. Je umístěný v pavilonu u stropu přímo nad návštěvníky a poklidně si tam lezl i s mimčem nabřiše. Moc hezky jsou vidět ve svém výběhu i pandy červené. Kluci mají rádi Tučňáky z Madagaskaru, takže u lemurů jsme se také chvilku zdrželi. Zajímavě je udělaný i pavilon s džunglí, kde je i obrostlý vrak letadla a v něm výběh pro opičky.

Celou zoo jsme si v klidu prošli a pořádně si ji užili – mj. i to klukům moc líbilo, že je menší a stihli jsme tak vidět všechna zvířata. Dokonce prohlásili, že se jim líbila víc než pražská, což jako pražský patriot nepřipouštím :). Ale je příjemná, pohodová a opravdu moc se nám líbila.

Ze ZOO jsme odcházeli po třetí hodině a další plánovanou zastávkou bylo jihlavské podzemí. ZOO je skoro v centru, a tak jsme se krátkou procházkou dostali až na místo,odkud prohlídky začínají. Stihli jsme i svačinu na náměstí, protože prohlídky začínají v každou celou hodinu. Koupili jsme si hlavní prohlídkovou trasu (60 Kč+ 2 x 30 Kč) a s milou slečnou sestoupili dolů. V teplém dni to bylo příjemné zpestření, ale pokud jste v časové tísni, tak tuto část lze s klidným svědomím vynechat. Naše skupinka měla včetně nás 8 lidí, a tak to i tady bylo „na pohodu“.  Dozvěděli jsme se něco o historii, podívali se do největší a nejmenší místnosti, viděli jsme, kudy pokračovat pod banku :) a vrcholem byla svítící chodba a historka o duchovi.  Pokud si návštěvu chcete zpestřit a máte rádi tajemno, přečtěte si předem sekci záhady zestránek https://www.jihlavskepodzemi.cz 

Poslední zastávkou byl aquapark Vodní ráj. Od centra je pěšky necelou půl hodinku, ale kluci byli ze zoo zvyklí ťapat a do aquaparku se moc těšili, tak jsem ani neřešila místní dopravu a podle mapy jsme tam došli pěšky. Původně jsme plánovali být tu tři hodiny, ale v zoo jsme se hodně zdrželi, a tak to do zavíračky vyšlo na dvouhodinové vstupné (rodinná 1+2 na 2 h 345 Kč).  

Hned jsem ocenila, že mají oddělené pánské a dámské šatny a ne jako většina aquaparků společné. Hitem byl pochopitelně tobogán, který je prý jeden z největších s délkou 108,5m. Na tobogánu se jezdí po zadku (bez podložek či nafukovacích kruhů) a dopad je do hloubky 1,3 m, a tak jsem si vždycky počkala na Kubíka přímo v dojezdovém bazénku, kdyby měl problém se vyhrabat nahladinu. 

Všichni jsme blbnuli a tobogán mnohokrát sjeli, takže naše nohy dostaly k už tak slušnénáloži zabrat ještě + 60 schodů na každý sjezd. Ježdění jsme prokládali plaváním a relaxem v bublinkách. Dvě hodinky akorát stačily a vycházeli jsme hezky vyřádění. Venku už na nás čekal Láďa a po večeři v pizzerii u náměstí, kde jsme si vzájemně vylíčili zážitky z dne jsme v devět hodin opouštěli Jihlavu s tím, že jsme si tu užili opravdu báječný den.

Nechce se vám nikam daleko, ale nechcete děti ošidit o hezké zážitky? Připravte jim třeba hledačku pokladů. K faraónské teď přibyla i keltská v podobě Záchrany druida Áeda. Přípravy jsou minimální, nadšení dětí velké. A třeba si i nějaké informace o keltském období zapamatují.

Líbilo se vám? Sdílejte stránky myšáka Bédy :-)

Líbí se vám článek? Sdílejte stránku na Facebooku. Díky!

Líbí se vám projekt Vraťme děti do HRY?  Dejte Like jeho Facebookové stránce a vraťme děti do hry spolu!