VDH - Vraťme Děti do HRY Logo

Jednoduchý motivační nástroj

Jak pomoci dětem i sobě „dokopat se“ do nepopulárních činností? (Link ke stažení je na konci článku)

Cena:

Odkaz: 

Občas, no přiznejme si, že mnohem častěji, než bychom chtěli, je potřeba s dětmi provádět činnosti, do kterých se jim a ani nám moc nechce.  Je to zkrátka nepříjemné pro obě strany, ale vy jste rodič a tak víte, že to přesvědčování je na vás.

A o čem že to mluvím? Třeba o cvičení na logopedii, rehabilitačním cvičení, cvičení na hudební nástroj,… každý si určitě představí to svoje.

Bojujeme s tím od samého začátku, kdy tyhle “povinnosti” vznikly, a tak jsem udělala jednoduchý kalendář, který nám pomohl zkrátit to věčné dohadování, kdy a jestli cvičit a také nekonečné odkládání stylu “až za chvilku”.

Za každé splněné cvičení si děti mohou nalepit jeden obrázek (já nabízím myšáka Bédu, ale můžete využít cokoli :)  Když pak děti přehledně vidí, kdy cvičily, mají z toho radost a můžou to ukázat i doktorce na logopedii nebo učitelce na hudební nástroj a pochlubit se, jak často zvládly trénovat.

Zkuste to, snad vám to alespoň trochu také pomůže. A můžete mi napsat, jak se vám to osvědčilo nebo nějaké vaše tipy a triky, co funguje u vás.

KE STAŽENÍ v tiskové kvalitě ZDE.

A pokud vás v nejbližší době čeká narozeninová oslava, tak si určitě stáhněte oslavu zdarma, nebo vyberte z dalších motivů - třeba námořnickou, zvířátkovou nebo strašidláckou.

Líbilo se vám? Sdílejte stránky myšáka Bédy :-)

Líbí se vám článek? Sdílejte stránku na Facebooku. Díky!

Líbí se vám projekt Vraťme děti do HRY?  Dejte Like jeho Facebookové stránce a vraťme děti do hry spolu!