VDH - Vraťme Děti do HRY Logo

Hezké a hravé zážitky i navzdory Covid omezením

Duben 2020

Děti si chtějí hrát, tak jim v tom trošku pomožme - třeba připravenou hledačkou pokladů nebo bojovkou.

Cena:

49 Kč - 199 Kč

Odkaz: 

To, co se děje, zamávalo s životy nás všech. U dětí je asi největší problém izolace odkamarádů a omezený pohyb venku. Oceňuji hromadu aplikací na počítači, díky kterým se mohou alespoň částečně samy zabavit a při tom se třeba i něco zajímavého dozvědět a naučit, ale občas už mám pocit, že jim ty tablety, počítače a telefony začínají přirůstat k rukám, a to ještě více než kdy předtím.  

To má i svá negativa v podobě „digitální demence“ které bude věnována na stránka O projektu, kde připravuji i konkrétní odkazy na výzkumy v této oblasti.

To je i důvod, proč jsem před třemi roky založila projekt Vraťme děti do hry. Děti si potřebují, a také si chtějí hrát, jen jsou někdy trošku náročnější a rodiče zas více zaneprázdnění.  

Díky hotovým podkladům k vytištění dětem připravíte zábavné i dobrodružné hry, na které budete moci spolu hezky vzpomínat.

U některých her, jako jsou týdenní hry, gamebook bojovky nebo narozeninové oslavy s kamarády, je potřeba mít i nějaké dětské parťáky. Jsou ale i hry, které můžete dětem uspořádat jen pro ně v rámci rodiny. Krásné zážitky jim přinesou třeba hledačky pokladů.

Faraonův poklad - treasure hunt na téma starověkého Egypta

Faraonův poklad byla první hledačka a děti si ji moc užily. Dá se uspořádat doma i venku, a ještě před pandemií jsem měla zprávy od rodičů, že pomocí ní zpestřili dětem třeba pobyt doma při neštovicích nebo oslavu narozenin. Není tak náročná na čtení, a tak si ji zvládnou užít i menší děti, ale i starší spolehlivě zabaví a pobaví.

Záchrana druida Áeda už je malinko pro starší (cca od 3 třídy). Indicie a úkoly jsou schované do hádanek, a tak je schopnost porozumění textu důležitá. Keltské téma dětem připomene kus naší historie a zároveň si užijí dobrodružné hledání pokladu.

Únikovky jsou hodně populární, a protože agentské téma bylo v rámci týdenních her jedno z nejoblíbenějších, přibyla mezi hry i Agentská únikovka na doma. Děti při ní zažijí napětí i hromadu zábavy. Podaří se jim zachránit agenta Jamese a uniknout ze zamčené místnosti? 

Obě hledačky pokladů i únikovka můžou sloužit i jako prima zábava na oslavu narozenin. Někdy je používají i pro dospělé na zpestření předání dárků :-).

Naštěstí se Covid omezení netýkají chození do přírody, a tak pokud vaše děti stejně jako ty naše „frflají“ nad klasickou procházkou, udělejte jim z ní bojovku. Čertí stezka je milá bojovka s úkoly, kde se snažíte uniknout ze spárů nazlobeného čerta.

A pokud máte nějakou spřátelenou rodinu a jste smutní, že se teď nemůžete vidět, zahrajte si s nimi alespoň Bojovku chytrého rodiče. Díky bezkontaktnosti splňuje vládní nařízení, ale zároveň se můžete společně pobavit a připravit si navzájem úkolovou bojovku. 

Kdybyste chtěli rozšířit vaši domácí nabídku her o nějaké nové, tak můžete vyzkoušet třeba Pexeso trio Speciál, které díky diamatům a příběhu dá hraní nový rozměr a se Zakřič to! si procvičíte mozkové závity.  

Další tipy na domácí hraní najdete v předvánočním článku Tipy na dárky pro děti, kde jsem doporučovala, co se u nás nejvíc osvědčilo. 

Doufám a věřím, že v létě už bude vše co nejvíce v normálu a dětem budeme moci vynahradit i tu zábavu s kamarády, o kterou teď přicházejí. Jedinečné zážitky a chvíle, na které budou dlouho vzpomínat jim připravíte třeba s týdenní Velkou agentskou hrou nebo horkou novinkou na detektivní téma – Záhada zmizelé oběti

Doufám, že mi prominete tenhle sebestředný článek, ale na vaše dotazy jsem se snažila vybrat co nejvíce her, kterým dětem můžete tohle období zpříjemnit a mít společné hezké zážitky, na které budete rádi vzpomínat (a třeba si je i uložíte do Sklenice plné vzpomínek :)

Buďte zdraví a hraví!

PS. Hry jsou určeny pouze pro osobní využití. Pro komerční využití či použití pro instituce typu školy, kroužky, TJ apod. mě prosím kontaktujte na jana@mysakbeda.cz.

Líbilo se vám? Sdílejte stránky myšáka Bédy :-)

Líbí se vám článek? Sdílejte stránku na Facebooku. Díky!

Líbí se vám projekt Vraťme děti do HRY?  Dejte Like jeho Facebookové stránce a vraťme děti do hry spolu!