VDH - Vraťme Děti do HRY Logo

Film Polaris v Planetáriu a procházka Stromovkou

Leden 2019

Venkovní vyřádění, legrace i poučení

Cena:

Rodinné vstupné 360 Kč

Stromovka, zvlášť po revitalizaci, je krásná v každém ročním období, a tak bylo jasné, že když jsme si koupili lístky do planetária, Stromovku rozhodně navštívíme. Parkování se nám osvědčilo na fialové zóně v dolní části Stromovky (50.1107876,14.4171951) za 20 Kč/h (oproti 40 Kč/h u Tipsport Areny).

Ve Stromovce je několik dětských hřišť. Nejvíc nás i děti zaujalo hřiště kousek od místa našeho parkování. Mimo klasiky v podobě kolotoče tam byla výborná netradiční houpačka, balanční kláda i cesta po vratkém dřevěném chodníčku, dřevěné placky na pružinách a točící „misky“. Tady jsme strávili nejvíc času, protože tyto atrakce nejsou úplně běžné, a tak jsme si je museli pořádně užít. 

Abychom se vůbec posunuli z hřiště dál, nalákali jsme děti na vor, který tu loni fungoval i v zimním období. To jsme si hráli na ledoborec a rozráželi tenkou vrstvičku ledu. Letos bylo velké zklamání, protože vor nebylv provozu. Alespoň jsme to zachránili krmením labutí a oklikou několika dalšími cestičkami jsme dorazili až k Planetáriu.

Na Planetárium si vyhraďte dvě hodiny. Samotný program je cca na hodinu, ale v hale u vstupu jsou pro děti udělané různé exponáty o vesmíru – vysvětlení černé díry,  ukázka optických zařízení, vysvětlení různé přitažlivosti na jednotlivých planetách naší sluneční soustavy, kopie modulu,ve kterém přistál Gagarin a velmi oblíbený trenažér vozítka na Marsu.

Filmy v planetáriu jsou vždy zážitek, protože jsou promítány na kopuli. Jen pozor, v pohodlných křesílkách se zakloněnou hlavou je velké riziko usnutí :). Polaris vtipem a krásným grafickým zpracováním zaujal děti od 6 do 10 let a umožnil jim zábavnou formou se něco nového dozvědět. Filmu předcházela živě komentovaná přednáška s ukázkami souhvězdí, která děti také bavila.

Už se těšíme na pokračování Polarisu, které se připravuje a rovnou jsme si pěkný den zapsali do naší sklenice plné vzpomínek.

Vesmírné téma nás také hezky naladilo na naši týdenní hru Vesmírná mise. Tu teď pilně připravuji, abych ji v únoru na horách mohla hrát s dětmi v naší partě a tak ji i otestovat a vypustit pro ostatní. Pokud se chystáte na hory už teď, zkuste Krakonošovu zkoušku, Tajemné skřítky nebo Velkou Agentskou hru, které jsou připravené a celý týden vrací děti do světa her a fantazie.

 

Líbilo se vám? Sdílejte stránky myšáka Bédy :-)

Líbí se vám článek? Sdílejte stránku na Facebooku. Díky!

Líbí se vám projekt Vraťme děti do HRY?  Dejte Like jeho Facebookové stránce a vraťme děti do hry spolu!