VDH - Vraťme Děti do HRY Logo

Exkurze na pražském letišti

Březen 2017

Výborné zpestření víkendu zvlášť, když počasí venkovním aktivitám nepřeje. Zajímavý pohled zevnitř letiště a skvělý průvodce.

Cena:

Rodinné vstupné 400Kč včetně parkovného. Pozor, nutná registrace.

Impulz přišel díky tipu z newsletteru www.citybee.cz.  Kluci ještě nikdy letadlem neletěli, počasí na venkovní aktivity bylo ještě chladnější a tak jsme se rozhodli to vyzkoušet.

Na určeném místě ve 3. Terminálu čekal naší skupinku příjemný chlápek, který si nás po prvotních instrukcích všechny označil cedulkami na krk. Pak jsme museli projít klasickou bezpečnostní kontrolou a nastoupili do prohlídkového autobusu. S řidičem byl náš průvodce perfektně sehraný. Vozili nás po ploše podle toho, kde se co dělo zajímavého. Ke všemu měl doplňující informace, ukazoval nám různé letištní budovy a vykládal, k čemu která slouží. Viděli jsme soukromá letadla, žlutá auta sokolníků, „folow me“ auta i oba typy aut, která odtahují letadla.

 

Zavezli nás ke vzletové i přistávací dráze, kde jsme viděli vše z nejbližší možné vzdálenosti. Při najíždění k „chobotu“ na nás letadlo „přímo jelo“ a zastavilo „čumákem“ asi 5 metrů od nás.

Viděli jsme i letištní techniky a procedury okolo nakládky a vykládky letadla a měli jsme štěstí, že zrovna byl na vykládce největší dopravní letoun světa Airbus A 380 od Emirates . Doporučuji zjistit dopředu a podle toho naplánovat dobu prohlídky, protože vidět ho naživo stojí za to.

Celou prohlídku jsme zakončili na záchranné požární stanici, kde nám ukázali techniku – nejzajímavější jsou dvě obrovská speciální hasičská auta zvaná Panteři. Průvodce připojil i zajímavé informace a pár historek.

 

Rozhodně doporučuji já i všichni tři moji chlapi.

Líbilo se vám? Sdílejte stránky myšáka Bédy :-)

Líbí se vám článek? Sdílejte stránku na Facebooku. Díky!

Líbí se vám projekt Vraťme děti do HRY?  Dejte Like jeho Facebookové stránce a vraťme děti do hry spolu!