VDH - Vraťme Děti do HRY Logo

ZOO Praha

Červenec 2016

Návštva pražské ZOO je pro nás každoroční klasika, kterou nikdy nevynecháme. ZOO je krásná a prakticky každý rok nabídne něco nového.

Cena:

600 Kč za rodinnou vstupenku (jinak 200 Kč dospělý, 150 Kč dítě od dvou let)

Návštěva pražské ZOO je něco, na co se každý rok těšíme. Vždy objevíme něco nového, jiné zvíře se nám předvede v plné kráse a akci.

Letos jsme byli poprvé po letech s dětmi bez kočárku, a tak jsme se konečně všichni svezli lanovkou (25 Kč/os od 6 let) a i vláčkem (30 Kč dospělý, 20 Kč dítě). Na jídlo jsme zašli jako už tradičně o restaurace Gulab u Údolí slonů, kde mají „normální jídlo“, ale i dobré asijské speciality. Největším zážitkem bylo rochnění hrochů v bazénu, představení v amfiteátru u Rezervace Bororo.  (https://www.zoopraha.cz/aktualne/akce-v-zoo-praha/8698-zvirata-v-akci )

O prázdninách se koná představení každý den v 11:30 a 14:30,  o víkendech a svátcích od 12:00. Děti se tam i vyřádily i na víceúrovňové prolézačce a konečně se nám v plné parádě ukázaly i obě pandy červené.

 

Jako super tip mi přijde organizovaná prohlídka. Absolvovali jsme ji před pár lety s partou přátel a jejich rodinami. Možná to asi trochu víc bavilo dospělé, ale to jen proto, že většina dětského osazenstva byla ještě kočárková. Pokud si koupíte organizovanou komentovanou prohlídku s průvodcem, máte v jejím rámci i vstup do ZOO, takže při plné obsazenosti skupiny vás vstupné vyjde na osobu jen o 40 Kč více a ještě k tomu máte na 1,5 hodiny milého průvodce či průvodkyni, kteří kromě klasického výkladu přidají ještě hromadu zajímavostí. Věděli jste třeba, že lední medvědice předstírala těhotenství, aby jí přilepšovali lososem místo standardního kapra?

Cena je 6 tisíc za denní a 8 tisíc za noční 1,5 h komentovanou prohlídku pro skupinu do 25 osob. Lze si domluvit téma, na které se průvodce zaměří.

Líbilo se vám? Sdílejte stránky myšáka Bédy :-)

Líbí se vám článek? Sdílejte stránku na Facebooku. Díky!

Líbí se vám projekt Vraťme děti do HRY?  Dejte Like jeho Facebookové stránce a vraťme děti do hry spolu!