VDH - Vraťme Děti do HRY Logo

Národní muzeum výstava Noemova archa

Leden 2017

Národní muzeum je klasika, kterou dávkujem od malička. A tato výstava je na dětského diváka zaměřená, takže děti jednoduše zabaví sama o sobě.

Cena:

Rodinné vstupné 2+2 za 170 Kč na Noemovu archu (340Kč/rodina za obě výstavy).

Vzhledem k počasí a doléčování „rýmiček“ jsme chtěli nějakou vnitřní variantu na víkendovou aktivitu. Právě na takovéto období jsme si schovávali návštěvy muzeí. Doma jsme prozkoumali web a našli k výstavě Noemova Archa pracovní listy k vytištění. Jsou připraveny rovnou k vytištění jako booklet, ale stránky jsou poněkud zmateně přeházené. Tak jsme zavolali do muzea a prý je to tam k dispozici, takže jsme vytiskli jen část a vyrazili.

Původně jsme plánovali navštívit  jen Noemovu archu, ale paní stojící v řadě za námi říkala, že minulý týden byla s dětmi na Retru a prý bylo super. Tak jsme zakoupili rovnou kombinovanou vstupenku na obě výstavy. 

Ohledně pracovních listů k Noemově arše jsme byli ujištěni, že jsou k vyzvednutí před vstupem na výstavu. Ano, byly tam, ale jen jeden druh, pro předškoláky a pouze v angličtině. Takže si raději vytiskněte doma vlastní.

Pro školáka jsme měli naštěstí z domova vytištěnou verzi (sice s přeházenými stránkami, ale dalo se to). A školkáčkovi je jedno, jestli je text v angličtině nebo v češtině, když mu úkoly stejně čteme my. Nakonec jsme pracovní listy vyplňovali jen chvíli, protože se děti zabavily i bez nich a chtěli jsme stihnout i druhou výstavu. Kdybychom ale měli naplánovanou jen Archu, tak by byly pracovní listy fajn zpestřením.

Výstava se klukům moc líbila,  prohlédli si zvířata, my jsme jim k tomu přečetli zajímavosti z popisků, pak si vyzkoušeli interaktivní hry a tabule.

Náladu se nám snažila zkazit jen jedna z hlídajících paní, která asi dříve pracovala v galerii. Začala na Kubíka prskat, že se tam neběhá, ale chodí pomalu. A to nebyla v   dohledu žádná skleněná vitrína ani nic jiného, co by hrozilo rozbitím, ani davy návštěvníků. Nicméně ostatní personál byl moc milý, takže jedno malé extempore jsme brali s humorem.

Výstava Retro byla taky fajn, i když pokud bych měla volit jen jednu z výstav, byla by to jednoznačně Archa. V muzeu jsme byli v neděli k večeru, a návštěvníků bylo celkem pomálu, takže jsme nemuseli na interaktivních exponátech čekat, až na nás přijde řada, což bylo super. Kluci si tak mohli v klidu pohrát u stanoviště se Čtyřlístkem, vyřádit se s mikrofonem i u focení do scény z filmů pro pamětníky, ťukat si na psacím stroji a ze sluchátek poslouchat staré písničky. Na koutek s retro hračkami nám už nezbyl čas, což ale nevadilo, protože většinu z nich mají po nás buď doma, nebo u babiček, a tak pro ně nejsou až takovou vzácností. (Retro výstava je jen do 31.5.2017)

Celkově jsme si to fajn užili, bylo to příjemně strávené nedělní odpoledne za rozumnou cenu.

Obrázky použity z www.nm.cz/Prirodovedecke-muzeum/Expozice-PM/Archa-Noemova.html

Líbilo se vám? Sdílejte stránky myšáka Bédy :-)

Líbí se vám článek? Sdílejte stránku na Facebooku. Díky!

Líbí se vám projekt Vraťme děti do HRY?  Dejte Like jeho Facebookové stránce a vraťme děti do hry spolu!