VDH - Vraťme Děti do HRY Logo

Hravé dárky k Vánocům

Prosinec 2023

Že si rádi hrajeme, to je u nás asi jasné. Ale často dostávám otázku, na co z mých her lze dát mašli a umístit pod stromeček. Najdete tu samozřejmě i spoustu dalších tipů, co se osvědčilo u nás i návod a hrací desku na vytištění k vikingským šachům.

Cena:

Odkaz: 

Pexeso Trio Speciál s Africkými zvířaty a nyní s bonusem - kartičkami s pražskými zvířaty

Pod stromeček jako dárek se jednoznačně hodí všechny hry v krabičce :D. A navíc od teď až do Vánoc  dostanete jako dárek ode mě k Pexesu triu s africkými zvířaty ještě sadu kartiček s pražskými zvířaty. U ostatních her v krabičce zas za každých utracených 100 Kč přidám hezký sádrový odlitek k vybarvení.

Ty jsi snad mimozemšťan?! je super party hra na otázky a odpovědi, která na první pohled nabízí „jen“ zábavu, ale ona zároveň nenápadně procvičuje i sociální dovednosti, které děti a teenageři kvůli mobilům mají často horší. Děti moc baví a půjčují si ji i rodiče :-)

Zakřič to! je takové hodně akční a mnohem zábavnější „země město“, kdy si hráči prosvištísvoji slovní zásobu a znalosti ve 48 různých kategoriích, ale zároveň i informace o spoluhráčích.

V Pexesu Triu Speciál je cílem najít trojice kartiček. Vždy je to zvíře, jeho potrava a nějaká zajímavost. Věděli jste, že hroch je krátkozraký, zebra je vytrvalejší běžec než kůň a že hyena má mezi domorodci pověst magického zvířete? K sadě kartiček jsou k dispozici 4 ručně dělané krystaly z pryskyřice, které slouží „k uplacení domorodců“ – rozumějte k rezervaci kartičky po jedno kolo.

Pražskou bojovku snadno proměníte v krásný dárek pod stromeček

Vytisknout, poskládat a s mašlí darovat jako výborný zážitek můžete i pražskou bojovku Po stopách pražských pověstí a strašidel. Není třeba nic připravovat předem, stačí vzít vytištěné papíry se stanovišti a pověstmi a vyrazit na trasu. Na hru mám výborné ohlasy a je to nejoblíbenější výletová bojovka.

Vánoční kartičkovou hru To dáš! stačí vytisknout, nastříhat a dát do sáčku nebo krabičky. S rodinou či přáteli při společné hře vykouzlí hezkou vánoční náladu i zábavu.

U většiny ostatních her je potřeba vytisknout herní podklady podle počtu hráčů. Pokud ale chcete obdarovaného nasměrovat ke hrám, využijte Dárkové certifikáty - buď v konkrétní finanční hodnotě (200 Kč, 500 Kč a 1000 Kč) a nebo na vámi zvolenou hru. Určitě bych doporučila pro rodiny některou z víkednových her. Napište do poznámky hodnotu certifikátu či hru, kterou byste chtěli na certifikátu uvést.

Hnefatafl - částečně vyráběný. Ke stažení je hrací deska i návod.

Jako bonus přikládám volně ke stažení návod a hrací desku na Hnefatafl - Vikingské šachy, pokud rádi dáváte tvořivé a originální dárky. My je máme hromadu let z naší dovolené v Norsku, ale bráchovi k narozeninám jsem vytvořila originální sadu. Jako hrací kameny jsem použila skleněné dekorační kamínky (24 průhledných na útočníky, 12 barevných naobránce + 1 jiný na krále) a na ušitý sáček namalovala hlavu Vikinga.  Hrací desku jsem koupila v Drakkarii, ale můžete si ji stáhnout a vytisknout spolu s ozdobně vyvedeným návodem.

My letos budememít novou hru IQ landia, kterou si kluci už otestovali na Albi game days. Loni nám přibylo do sbírky 7 divů světa, Milostný dopis (ten jsem dala mému muži :-), Sushi go, Taco kočka a Sedm draků. To jsem se soustředila zejména na skladné hry na cestu. (Mimo 7 divů, ale ty tak moc doporučovali ve FB skupině Deskovky pro tři bratry, že jsem je musela pořídit.) Do malého kufříčku na dlouhý trajekt jsme nacpali celkem 15 her - a rozhodně jsme se nudit nestačili.

Pokud u vás také pod stromečkem nesmí chybět kniha, doporučuji cokoli z Kouzelného atlasu od Veroniky Válkové – její knihy máme moc rádi a „šetříme“ si je na naše společná čtení. Všechny příběhy i doby se nám moc líbily a mimo Terezínského ghetta jsme přečetli všech 30. (Jen možná Trojskou válku a Skotsko si nechejte na později – jsou také výborné, jen vzhledem k tématu více kruté.) Já bych začala Karlem IV. – Únos v Paříži nebo mojí oblíbenou Gejšou, zejména pokud máte holčičky :-)

Na historickou notu hraje i Fiorela od Vlastimila Vondrušky. Během půl roku jsme zhltli všechny čtyři díly.

Lehce rozvojové, ale při tom velmi čtivé jsou obě knihy o Agnes od Veroniky Hurdové.

 A pokud chcete dětem zpříjemnit předvánoční čas, snadno je dostanete do sváteční nálady bojovkou na doma Vánoce v ohrožení. Nemusíte nic chystat, jen stačí vytisknout a nechat děti hrát. Součástí tajenky je i kupón na slevu 50 Kč na další hru.

Krásné a hravé svátky přeji všem :-*

Jana

Líbilo se vám? Sdílejte stránky myšáka Bédy :-)

Líbí se vám článek? Sdílejte stránku na Facebooku. Díky!

Líbí se vám projekt Vraťme děti do HRY?  Dejte Like jeho Facebookové stránce a vraťme děti do hry spolu!