VDH - Vraťme Děti do HRY Logo

Hrad Kost a údolí Plakánek

Srpen 2018

Krásný hrad s prohlídkou a příjemná procházka údolím.

Cena:

Vsupné 120 Kč/dospělý, 80 Kč/dítě od 6 let, parkoviště 60 Kč/auto

Teploty trochu klesly z koupacích na příjemné výletové, a tak jsme vyrazili. Z doby svého dětství jsem měla moc hezkou vzpomínku na hrad Kost, a protože jsme nebyli daleko, rozhodli jsme se sobotní výlet nasměrovat právě tam. Zvolili jsme základní 1. okruh. Dětská trasa nám přišla zbytečná, když kluci jsou šikovní a zvládnou i normální výklad. Prohlídka byla moc hezká, akorát dlouhá, aby i Kubí (5,5 roku) vydržel s pozorností. Průvodkyně milá a trasa příjemně kombinovala exteriéry i interiéry.

Po prohlídce se akorát blížilo poledne, a tak jsme zašli do venkovní hospůdky hned u hradu. Jídla měli za jednotnou cenu 125 Kč a moc jsme si pochutnali na plněných knedlících a řízku se šťouchanými brambory. Posezení u zastíněných stolů s výhledem na rybník bylo příjemné. Když se děti najedly, šly si hrát kousek odstolů ke kamenným hrám typu piškvorky, dáma a asi tři další. My si zatím užili 5 minut klidu a nicnedělání.

Po výborném obědě jsme se vydali na naučnou stezku údolím Plakánek. Cesta je příjemná a dá se absolvovat případně i s kočárkem. Po trase jsou informační tabule o historii místa, o místních živočiších a rostlinách i o filmech a pohádkách, ve kterých si tohle krásné místo zahrálo. Nejhezčí jsou ale výhledy na pískovcové skály, které údolí lemují. 

Příští léto se sem určitě vrátíme na prohlídku 2. okruhu a na ochutnání dalších dobrot, tentokrát asi z grilu :).

Pokud v rozumné vzdálenosti nemáte zajímavé výletové místo, můžete dětem zpestřit prázdninovou procházku třeba Bojovkou chytrého rodiče nebo Čertí stezkou. Děti budou nadšené a i vy si užijete hezké a hravé odpoledne.

 

Líbilo se vám? Sdílejte stránky myšáka Bédy :-)

Líbí se vám článek? Sdílejte stránku na Facebooku. Díky!

Líbí se vám projekt Vraťme děti do HRY?  Dejte Like jeho Facebookové stránce a vraťme děti do hry spolu!