VDH - Vraťme Děti do HRY Logo

Fun park Žirafa Průhonice

Srpen 2016

Není to úplně můj styl a asi se nestaneme častými návštěvníky, ale dětem se tu líbilo.

Cena:

Celodenní vstup 250Kč/dítě, 50Kč dospělý, přes internet 10% sleva, lze využít i akce happy hour.

Paní v pokladně, když jsem jí řekla, že jsem tu poprvé, nahodila stručné instrukce: „Na molitanech bez bot, všude jinde s botama, automaty za 20 Kč, skříňka za 10 Kč“.

 

Našla jsem si stoleček s výhledem na herní molitanovou plochu a vypustila natěšené děti na atrakce. Opravdu to vypadá jako lákavé řádiště.

 

Ze začátku chodili kluci po atrakcích společně a ten starší trošku dohlížel na mladšího. Pak jsem viděla, že se rozdělili a hráli si bez problémů každý samostatně.

 

Plán byl nechat děti za deštivého počasí  vyblbnout a moci zase chvíli nerušeně pracovat. Mumraj okolo byl celkem velký, ale s tím jsem počítala. Je super, že rodiče tady mají stolečky i hned přímo kolem hlavní herní plochy. Na vylepšení by ale rozhodně bylo doplnění stolečků o zásuvky a Wi-Fi. Naštěstí notebook se pochlapil a zvládl to celou dobu jen na baterku.

 

Rodiče či jiní hlídači se tu buď zabavují pozorováním svých ratolestí od stolečků, nebo u menších dětí případnou asistencí na ploše, jindy čtením časopisů nebo „šťouráním“ se v mobilu. Na popovídání s kamarádkou tu bylo dost rušno, i když možná u stolků vzdálenějších od hrací plochy je slyšitelnost o  trochu lepší.

 

Pro děti je připravena spousta zajímavých houpaček, kolotočů, skákadel, skluzavek a  prolézaček. Za hezkého počasí je k dispozici i venkovní hřiště.

Parkoviště bylo asi až na 5 míst celé obsazené, ale celkem se sem to množství dětí i dospělých bez problémů vstřebalo.

 

Ceny v bufetu v hlavním prostoru jsou standardní-  asi jako u všech podobných atrakcí. Párek v rohlíku za 30 Kč, hranolky s kečupem za 45 Kč, čerstvé panniny za 79 Kč, malá pizza za 75 Kč, voda 0,3 l za 20Kč, džusíky za 30 Kč, 0,5 l coly za 45 Kč, kopeček zmrzliny za 23 Kč, dort za 59 Kč.

My jsme s sebou měli pití v lahvičce, sušenku a ovoce, takže jsme místní nabídku nevyužili. Cedulku s upozorněním, že se nemá konzumovat vlastní jídlo a pití, jsem naštěstí zahlédla až nakonec, když jsem šla zahánět děti domů.

 

Na obrazovce proti mně pořád běžela reklama na robota, který je k zapůjčení a jízda stojí 100 Kč. To spolu s velkým množstvím herních automatů, které jsou také zpoplatněny extra a zabírají celkem velkou plochu (větší než zóna placená ze vstupného), může být zbytečným nepříjemným momentem, kdy děti chtějí další a další peníze na tyto automaty.

 

Mimo  zásuvek a Wi-Fi, které by zvýšily komfort čekajících rodičů, mi tady chyběly  ubrousky či cokoli na otírání drobných „nehod“ (vylité pití, upatlané ruce a stoly, unudlené nosy apod.).  Určitě by to přispělo k lepšímu udržování pořádku. Také jsem postrádala  dozorující personál, který se zdržoval jen u extra placených atrakcí. Ano, vše je samozřejmě na zodpovědnosti rodičů, ale někdo, kdo by koordinoval možné vylomeniny na tobogánech nebo trampolínách, by se hodil. Musím však říct, že i přes absenci dozoru vše probíhalo neuvěřitelně hladce.

 

Po dvou hodinách už kluci (3,5 a 6,5 let)  měli atrakce zmáknuté, ty oblíbené mnohokrát prolezené, ale bavilo je hrát si tu ještě další dvě hodiny. Cena 500 Kč za 2 děti a 1 dospělého s vlastní svačinou a pitím a bez využití herních automatů. Já už bych sem nemusela, kluci ale měli jiný názor. :o)

 

Líbilo se vám? Sdílejte stránky myšáka Bédy :-)

Líbí se vám článek? Sdílejte stránku na Facebooku. Díky!

Líbí se vám projekt Vraťme děti do HRY?  Dejte Like jeho Facebookové stránce a vraťme děti do hry spolu!